Belangrijke plaats in het rouwproces

Opbaren

De praktijk heeft ons geleerd dat deze eerste concrete handelingen een heel belangrijke plaats innemen in het rouwproces. Velen ervaren het verzorgen als een eerbetoon aan de dierbare. Wij bieden alle ruimte om deze handeling zelf of samen met ons te doen. Direct na het verzorgen baren we uw dierbare op. U kunt zelf bepalen waar en hoe dit gebeurt. Kiest u voor een opbaring thuis, dan kunt u als nabestaande op elk gewenst moment naar uw dierbare toe gaan.

Het opbaren kan in een kist, op een bed of een opbaarplateau met een sprei. Veel mensen ervaren dit laatste als “natuurlijker”. Vanzelfsprekend bent u vrij om te bepalen of uw dierbare mag worden aangeraakt en door wie.

Gaat uw voorkeur uit naar een opbaring in ons rouwcentrum of een andere opbaargelegenheid, dan krijgt u de mogelijkheid om uw dierbare op ieder gewenst moment (in overleg met één van ons) te bezoeken.

Beslissingen maken

Keuzes maken, wij helpen u

Wij begrijpen dat een overlijden erg emotioneel voor u kan zijn. En dan moet u ook nog eens in korte tijd een uitvaart regelen. Waar moet u beginnen?

Als een dierbare overlijdt, komt er veel op u af. Bij het nemen van die beslissingen, helpen wij u graag. Met respect en begrip voor uw rouw en verdriet, bereiden wij samen met u in alle rust, stap voor stap de uitvaart voor. Hierbij staan uw wensen en die van uw dierbare centraal.

Contact opnemen