Overlijden melden

Direct regelen

Bij een overlijden thuis: Neem contact op met de huisarts of de dienstdoende huisarts, hij of zij moet het overlijden officieel vaststellen. Bij een overlijden in het ziekenhuis of in een zorgcentrum is het niet nodig om de arts te bellen, daarmee wordt door de medewerkers van de betreffende instelling contact gezocht.  De arts stelt een verklaring van overlijden op, die u nodig heeft om aangifte van het overlijden te kunnen doen. De aangifte van overlijden kunnen wij ook voor u verzorgen.

Bel Kamsteeg Uitvaartzorg: Op ons telefoonnummer 0183 44 94 94 zijn we voor u dag en nacht bereikbaar. Meestal heeft u meteen persoonlijk contact met Peter, Louise of Henk. Samen overleggen we wat de wensen zijn voor de verzorging en de opbaring van de overledene. En we maken een afspraak om met u in alle rust de wensen rondom het afscheid van uw naaste te bespreken.

Overlijden in het buitenland: Het is ook mogelijk dat u in het buitenland met het overlijden van uw dierbare te maken krijgt. Belt u dan met ons, wij kunnen ook hierin u bijstaan en begeleiden.

Contact opnemen

Uitzoeken & klaarleggen

Wat u zelf alvast kunt doen

Heeft uw dierbare een uitvaartverzekering? Leg de polis(sen) van de eventuele verzekering klaar. Deze informatie vindt u vaak in zijn of haar administratie. Misschien zijn familieleden of andere naasten hiervan op de hoogte. Ook als uw dierbare niet verzekerd is helpen wij u graag om de uitvaart te regelen.

Wilsbeschikking of testament
Weet u wat de wensen zijn van uw dierbare? Heeft hij of zij een wilsbeschikking of is er een gesprek geweest waarin deze wensen zijn vastgelegd? Deze wensen zullen dan de basis vormen voor het organiseren van de uitvaart.

Misschien kunt u de uitvaartwensen anders in de administratie terugvinden of via familieleden of andere naasten. Ook heeft u het identiteitsbewijs van uw dierbare nodig.

 

De laatste verzorging

Het verzorgen van uw dierbare is één van de eerste dingen die na een overlijden moet gebeuren. Directe nabestaanden kiezen er regelmatig voor om de laatste verzorging samen met ons te doen. Het is een dankbare taak, maar zeker geen makkelijke.
De praktijk heeft ons geleerd dat deze eerste concrete handelingen een heel belangrijke plaats innemen in het rouwproces. Velen ervaren het als een eerbetoon aan de dierbare.

Meer informatie

De familiekamers

In onze familiekamers in Andel kunt u in alle rust afscheid nemen van uw dierbare. Als nabestaande heeft u 24 uur per dag toegang tot de ruimte. Deze kamer is sfeervol en huiselijk ingericht en biedt u de gelegenheid om in alle rust afscheid te nemen. U bent vrij om deze ruimte een persoonlijk tintje te geven door bijvoorbeeld foto’s of tekeningen te plaatsen als herinnering aan uw dierbare. In de pantry staan koffie, thee en ook frisdrank voor de kinderen tot uw beschikking.

Meer informatie

Iedereen verdient een unieke uitvaart

Keuzes maken, wij helpen u

Wij begrijpen dat een overlijden erg emotioneel voor u kan zijn. En dan moet u ook nog eens in korte tijd een uitvaart regelen. Waar moet u beginnen?

Als een dierbare overlijdt, komt er veel op u af. Bij het nemen van die beslissingen, helpen wij u graag. Met respect en begrip voor uw verdriet, bereiden wij samen met u in alle rust, stap voor stap de uitvaart voor. Hierbij staan uw wensen en die van uw dierbare centraal.

Tijdens de dagen tussen het overlijden en de uitvaart is er nauw contact tussen u en ons team, waarin luisteren voor ons het sleutelwoord is. Niets is zo persoonlijk als een uitvaart en daarom willen we dat u zo goed mogelijk kunt vertellen wat de wensen zijn, zodat wij een uitvaart naar uw wensen kunnen organiseren. Van rouwkaart tot aan de dag van de uitvaart: alles moet aansluiten bij een zo persoonlijk mogelijk afscheid.

Contact opnemen Stap voor stap de uitvaart regelen