Leg uw uitvaartwensen vooraf vast

1 augustus 2022

Heeft u voor uw uitvaart specifieke wensen? Heeft u een idee hoe u wilt dat uw uitvaart zal verlopen? Leg deze wensen dan alvast vast. Dat doet u niet alleen voor uzelf, ook voor uw nabestaanden. Dat maakt het afscheid persoonlijker en u neemt hen zorgen uit handen.

Nadenken over uw uitvaart

Vaak nemen mensen contact met ons op als een dierbare is overleden, maar dat kan natuurlijk eerder. Nadenken over een uitvaart roept vaak lastige vragen op. Vragen waar we bij Kamsteeg Uitvaartzorg graag bij helpen. Door nu na te denken over vragen voor later, voorkomt u dat nabestaanden in onduidelijkheid verkeren over de wensen van de uitvaart als het moment daar ineens is. Niet iedereen denkt na over zijn eigen uitvaart. Veel mensen denken hierover pas na als ze ouder worden of als hun gezondheid achteruitgaat.

Wensen vastleggen

Met wie meer wil weten over wat er vooraf al mogelijk is, maken we bij Kamsteeg graag een afspraak en gaan we met elkaar in gesprek over wensen en behoeften die er zijn. Hiervoor hebben we een speciaal wensenboekje ontwikkeld, waarin iemand alles kan vastleggen. Dat is heel prettig voor nabestaanden later, maar ook voor die persoon zelf, omdat daarin alles bij elkaar verzameld is.

Waarom een wensenboekje?

Het wensenboekje is bestemd voor uzelf en uw nabestaanden. Kort na een overlijden moeten nabestaanden veel belangrijke keuzes maken om te zorgen voor een afscheid dat past bij de overleden dierbare. U kunt de nabestaanden helpen in deze emotionele periode door nu alvast op te schrijven hoe u wilt dat uw uitvaart eruit komt te zien. Het is een manier om duidelijkheid te scheppen in een periode die vaak beheerst wordt door verdriet. U ontlast uw nabestaanden van de vraag: Wat zou hij/zij graag gewild hebben? En u maakt het mogelijk om een persoonlijk afscheid te realiseren.

Wilt u meer weten over het wensenboekje of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op. Afspraak maken