Hoe kunnen we je helpen?

8 juni 2021

Heb je wel eens nagedacht over hoe jouw uitvaart eruit zou moeten zien? En heb je dit ook vastgelegd? Wil je als het moment daar is een intieme bijeenkomst of juist groter? Kies je voor een kerkelijke uitvaart of heb je andere afscheidsrituelen? Peter en Louise Kamsteeg en Henk Verhoeve vertellen in dit blog bij de nabestaanden de meest persoonlijke en belangrijke wensen niet altijd bekend zijn.
 
Peter: “Nadenken over een uitvaart roept vaak lastige vragen op. Vragen waar we je bij Kamsteeg Uitvaartzorg graag bij helpen. Door nu na te denken over vragen voor later, voorkom je dat nabestaanden in onduidelijkheid verkeren over de wensen van de uitvaart als het moment daar ineens is.”
 
Niet iedereen denkt na over zijn eigen uitvaart. “Voor velen blijkt het moeilijk om in de bloei van het leven over deze laatste, toch zeer belangrijke zaken, een beslissing nemen”, vertelt Henk Verhoeve. “Veel mensen gaan hierover toch pas nadenken als ze ouder worden of als hun gezondheid achteruitgaat.”
 
“Mensen nodigen ons, als ze meer willen weten over wat er mogelijk is, graag bij hen thuis uit. Dan gaan we met elkaar in gesprek over wensen en behoeften die er zijn”, zegt Louise aan. “Hiervoor hebben we ook een speciaal wensenboekje ontwikkeld, waarin iemand alles kan vastleggen. Dat is heel prettig voor nabestaanden later, maar ook voor jezelf, omdat je daarin alles bij elkaar hebt verzameld.”
 
Peter: “Soms kunnen we iemand ook helpen door mee te denken, omdat hij of zij niet precies weet wat er mogelijk is. Een voorbeeld hiervan is begraven worden op een natuurbegraafplaats. Dicht bij de Loonse en Drunense duinen ligt bijvoorbeeld een prachtig natuurgebied waar mensen nu ook begraven mogen worden.”
 
Henk: “Door nu te zorgen voor later, geeft een gerust gevoel. Het is prettig dat anderen weten wat je wensen zijn en dat deze wensen – als het moment daar is – naar behoren uitgevoerd kunnen worden.”
Een wensenboekje of een wilsbeschikking kun je gratis aanvragen bij Kamsteeg Uitvaartzorg, maar je kunt ook een afspraak maken met Henk, Peter of Louise om je wensen geheel vrijblijvend door te nemen en samen vast te laten leggen.