Een uitvaart zoals u die het liefste zou willen

19 oktober 2021

Mensen kiezen vaak voor een uitvaart waarbij de zaken gaan zoals ze denken dat het zo moet of zo hoort. Ze kiezen niet altijd voor een uitvaart waarbij het gaat, zoals ze het allerliefste zouden willen. Bij Kamsteeg Uitvaartzorg proberen we altijd mee te denken en advies te bieden om een uitvaart op maat en volledig naar wens te realiseren, want een uitvaart is een persoonlijke aangelegenheid.

Kleinere uitvaart

Bij Kamsteeg Uitvaartzorg zien we dat mensen steeds vaker kiezen voor een wat kleinere uitvaart. In de coronaperiode konden mensen niet anders. Het was niet toegestaan om met een groot gezelschap bij elkaar te komen. Inmiddels zijn de restricties voorbij en geldt er geen maximumaantal bezoekers meer, gelukkig. Toch merken we bij Kamsteeg Uitvaartzorg dat mensen ondanks de moeilijke periode en omstandigheden, het ook als prettig hebben ervaren om kleinere uitvaarten mee te maken.

Dit zien we terug in hoe mensen nu hun uitvaart willen regelen, voor henzelf of voor hun nabestaanden. Een familie nodigt tijdens de uitvaart bijvoorbeeld familie, vrienden en bekenden uit, maar gaat na de begrafenis alleen met familie naar huis om na te praten of om samen iets te eten, in plaats van met iedereen nog even koffie te drinken. Ook horen we vaker dat families niet meer iedereen willen uitnodigen, maar ervoor kiezen om alleen met betrokkenen en de directe familie de overledene te gedenken. Voorheen kozen mensen vaker voor wat gangbaar was en kozen ze minder gauw voor wat anders was, maar wel beter bij hun eigen wensen paste. Nu maken families en nabestaanden vaak bewustere keuzes.

Een uitvaart zoals u die wilt

En in sommige situaties zijn mensen ook niet voorbereid. Er is te weinig tijd, gebrek aan informatie en een overvloed aan emoties. Nabestaanden voelen zich soms lamgeslagen en kiezen dan voor wat gangbaar is. Bij Kamsteeg Uitvaartzorg benaderen we iedere uitvaart persoonlijk. Daarom luisteren we goed naar uw wensen en denken we mee in de mogelijkheden die er zijn om een mooie en persoonlijke uitvaart te realiseren. Of dit nou voor een groot of juist een klein gezelschap is, uiteindelijk willen we dat u kiest voor een uitvaart zoals u die het liefste zou willen.