Melding maken van het overlijden

Direct regelen

Bij een overlijden thuis: Neem contact op met de huisarts of de dienstdoende huisarts, hij of zij moet het overlijden officieel vaststellen. Bij een overlijden in het ziekenhuis of in een zorgcentrum is het niet nodig om de arts te bellen, daarmee wordt door de medewerkers van de betreffende instelling contact gezocht.  De arts stelt een verklaring van overlijden op, die u nodig heeft om aangifte van het overlijden te kunnen doen. De aangifte van overlijden kunnen wij ook voor u verzorgen.

Bel Kamsteeg Uitvaartzorg: Op ons telefoonnummer 0183 44 94 94 zijn we voor u dag en nacht bereikbaar. Meestal heeft u meteen persoonlijk contact met Peter, Louise of Henk. Samen overleggen we wat de wensen zijn voor de verzorging en de opbaring van de overledene. En we maken een afspraak om met u in alle rust de wensen rondom het afscheid van uw naaste te bespreken.

Overlijden in het buitenland: Het is ook mogelijk dat u in het buitenland met het overlijden van een naaste te maken krijgt. Belt u dan met ons, wij kunnen voor u repatriëring van uw dierbare vanuit het buitenland verzorgen.

Contact opnemen

Uitzoeken & klaarleggen

Wat u zelf alvast kunt doen

Heeft de overledene een uitvaartverzekering? Leg de polis(sen) van de eventuele verzekering klaar. Deze informatie vindt u vaak in zijn of haar administratie. Misschien hebben familieleden of andere naasten hierover informatie. Ook als de overledene niet verzekerd is helpen we u bij Kamsteeg Uitvaartzorg graag om de uitvaart van uw naaste te regelen.

Wilsbeschikking of testament
Weet u wat de wensen zijn van de overledene? Heeft hij of zij een wilsbeschikking of is er een gesprek geweest waarin deze wensen zijn uitgesproken? Als deze bij Kamsteeg Uitvaartzorg zijn besproken dan hebben we deze voorhanden en kunnen dan de wensen van uw naaste volgen.

Misschien kunt u de uitvaartwensen anders in de administratie terugvinden of via familieleden of andere naasten. Ook heeft u het identiteitsbewijs en/of het trouwboekje van de overledene nodig.

 

De laatste verzorging

Het verzorgen van een overledene is één van de eerste dingen die na een overlijden moet gebeuren. Directe nabestaanden kiezen er regelmatig voor omdat met behulp van een begrafenisverzorger zelf te doen. Het is een dankbare taak, maar zeker geen makkelijke.
De praktijk heeft ons geleerd dat deze eerste concrete handelingen een heel belangrijke plaats innemen in het rouwproces. Velen ervaren het als een eerbetoon aan de dierbare.

Meer informatie

De familiekamer

In de familiekamer kunt u in alle rust afscheid nemen van een overledene. Als nabestaande heeft u 24 uur per dag toegang tot de familiekamer. Deze kamer is sfeervol en huiselijk ingericht en biedt u de gelegenheid en ruimte om rustig afscheid te nemen. U bent vrij om deze ruimte een persoonlijk tintje te geven door bijvoorbeeld foto’s of tekeningen te plaatsen als herinnering aan de overledene. In de pantry staan koffie, thee en ook frisdrank voor de kinderen tot uw beschikking.

Meer informatie

Iedereen verdiend een unieke uitvaart

Keuzes maken, wij helpen u

Wij begrijpen dat een overlijden erg emotioneel voor u kan zijn. En dan moet u ook nog eens in korte tijd een uitvaart regelen. Waar moet u beginnen?

Als een dierbare overlijdt, komt er veel op u af. Bij het nemen van die beslissingen, helpen wij u graag. Met respect en begrip voor uw rouw en verdriet, bereiden wij samen met u in alle rust, stap voor stap de uitvaart voor. Hierbij staan uw wensen en die van uw dierbare centraal.

Tijdens de eerste rouwperiode is er een nauw contact tussen u en ons team, waarin luisteren voor ons het sleutelwoord is. Niets is zo persoonlijk als een uitvaart en daarom willen we dat u zo goed mogelijk kunt vertellen wat de wensen zijn, zodat we een uitvaart op maat kunnen maken. Van kist tot markers en van kaart tot kleding die door ons personeel wordt gedragen: alles moet aansluiten bij een zo persoonlijk mogelijke uitvaart.

Contact opnemen Stap voor stap de uitvaart regelen