Vooraf uw uitvaartwensen bespreken

Voorzorg

Vaak nemen mensen contact met ons op als een dierbare is overleden, maar dat kan natuurlijk ook eerder. Nadenken over een uitvaart roept vaak lastige vragen op. Vragen waar we bij Kamsteeg Uitvaartzorg graag bij helpen. Door nu na te denken over vragen voor later, voorkomt u dat nabestaanden in onduidelijkheid verkeren over de wensen van de uitvaart als het moment daar ineens is. Niet iedereen denkt na over zijn eigen uitvaart. Veel mensen denken hierover pas na als ze ouder worden of als hun gezondheid achteruitgaat.

Met wie meer wil weten over wat er mogelijk is, maken we graag een afspraak en gaan we met elkaar in gesprek over wensen en behoeften die er zijn. Hiervoor hebben we bij Kamsteeg Uitvaartzorg een speciaal wensenboekje ontwikkeld, waarin iemand alles kan vastleggen. Dat is heel prettig voor nabestaanden later, maar ook voor die persoon zelf, omdat daarin alles bij elkaar verzameld is.

Contact opnemen

Ook na de uitvaart staan wij voor u klaar

Nazorg

Nazorg betekent dat we na de uitvaart nog in contact met u blijven als u daar behoefte aan heeft.
Enige tijd na de uitvaart brengt de uitvaartbegeleider een bezoek aan u of andere nabestaanden.

Waarom we dit doen? Na de uitvaart volgt voor naasten en familie vaak een moeilijke periode, waarin zij het verlies proberen te verwerken en herinneringen ophalen aan de overledene. Dan ontstaat er ruimte voor rouw en willen we u graag tot steun zijn.

Tijdens zo’n bezoek blikt de uitvaartbegeleider met de familie terug op het overlijden en de diverse aspecten van de uitvaart. Ervaringen van nabestaanden zijn ook voor ons van groot belang om de beste zorg te kunnen blijven verlenen. Mochten er vragen zijn van praktische of zakelijke aard die niet direct kunnen worden beantwoord, dan schakelen wij iemand in die u hierin kan bijstaan.

Nu zorgen voor later

Uw uitvaartwensen

De meest persoonlijke en belangrijke wensen zijn niet altijd bekend bij de nabestaanden. Het is daarom zinvol om een aantal zaken vooraf vast te leggen. Zo voorkomt u dat uw nabestaanden in onduidelijkheid verkeren over de wensen van uw uitvaart. Niet iedereen doet dit, want voor velen blijkt het moeilijk om in de bloei van het leven over deze laatste, toch zeer belangrijke zaken, een beslissing nemen. Veel mensen gaan hierover pas nadenken als ze ouder worden of als de gezondheid achteruit gaat.

Aan de andere kant is het wellicht beter om nu te zorgen voor later en geeft het u toch een gerust gevoel dat anderen nu al weten wat uw wensen voor later zijn en dat deze naar behoren uitgevoerd kunnen worden. U kunt deze wilsbeschikking gratis aanvragen bij Kamsteeg Uitvaartzorg. Maar u kunt ook een afspraak maken om deze wensen geheel vrijblijvend door te nemen en in te vullen.

Meer informatie